Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013


Τώρα που το 2013 ετοιμάζεται να μας αφήσει ας θυμηθούμε τι καταφέραμε όλοι μαζί: 


  • Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που εφάρμοσε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη από 28 Φεβρουαρίου έως 19 Απριλίου 2013, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Από το σχολείο μας, οι μαθητές της Δ΄τάξης  κατάφεραν να κατακτήσουν την 2η θέση στο διαγωνισμό.


  • Λειτούργησε έκθεση εικαστικών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2012-2013 με τη συμμετοχή των τάξεων Γ΄και Α΄.Οι μαθητές δημιούργησαν παραδοσιακά παιχνίδια και όργανα και προσέγγισαν εικαστικά διάσημους ζωγράφους(Matisse, Picasso, Paul Klee, J. Pollock  κ. ά.) .


  • Εκστρατεία κατά της σχολικής βίας από τους μαθητές της Α΄τάξης, οι οποίοι, με αυτοσχέδια πλακάτ και με διάφορες μικρές δράσεις που παρουσίασαν στα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, διέδιδαν το μήνυμα "Όχι βία στα σχολεία".


  • Ενημέρωση όλων των μαθητών του σχολείου για τη σχολική βία από "Το χαμόγελο του παιδιού", το οποίο συμμετέχει στην ΕυρωπαΪκή Καμπάνια για το Σχολικό Εκφοβισμό.


  • Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου κάναμε τα εγκαίνια της νέας αίθουσας, όπου  στεγάζεται πλέον η βιβλιοθήκη μας, παρουσιάζοντας όλα τα τμήματα διάφορες δράσεις φιλαναγνωσίας.





    Λούστρος
  • Οι μαθητές της Ε' τάξης έκαναν ένα αφιέρωμα στα παλιά επαγγέλματα, που πλέον έχουν χαθεί. Ο παγωτατζής, ο παγοπώλης, ο κουρέας, ο λατερνατζής, ο γανωματής, ο λούστρος, ο νερουλάς, ο εφημεριδοπώλης πήραν σάρκα και οστά στην αυλή του σχολείου μας υπό τη συνοδεία της ρεμπέτικης κομπανίας. 


  • Οι μαθητές της Β' τάξης μαζί με τους μαθητές του Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας-Άγ.Ι.Ρέντη  μας μετέφεραν σ' έναν ονειρικό κόσμο παρουσάζοντας την θεατρική παράσταση "Το ουράνιο τόξο μια φορά..." με σκηνικά και κοστούμια, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές.

  • Οι μαθητές των ΣΤ'1 και Στ'2 τάξεων μας αποχαιρέτησαν και μας συγκίνησαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο, με μουσικό βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Θα βρεθούμε ξανά",στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι οι μαθητές και αφήνοντας τις ευχές τους και τις ευχαριστίες τους μαζί με πολύχρωμα μπαλόνια στον ουρανό.





  • Με τη συμπαράσταση του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, συνεχίζουμε την προσπάθεια που
    ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2012, να " ζωντανέψουμε " την αυλή του σχολείου μας με προβολές ταινιών που διαπραγματεύονται σημαντικά κοινωνικά και παιδαγωγικά ζητήματα, όπως η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός, η συνύπαρξη, η αγάπη, η ειρήνη...


  • Συμμετοχή όλων των τμημάτων του σχολείου στο 22ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, τον Ιούνιο 2013. Οι μαθητές μας, παρουσίασαν την μουσικοχορευτική παράσταση "Λαογραφία και παραδοσιακοί χοροί". Ευχαριστούμε τον  λυράρη Λαζαρίδη Νικόλαο που ήταν κοντά μας. 





  • Συμμετοχή των μαθητών της Ε' και ΣΤ΄τάξης στον 7ο Μαθηματικό Διαγωνισμό
     "Μαθηματικά και Παιχνίδι" στο πλαίσιο του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης για μαθητές Ε' και Στ' τάξεων Δημοτικων Σχολείων Ν. Αττικής, που διεξήχθη στις 5 Απριλίου 2013. Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι μαθητές:
Φασούλας Γρηγόρης Ε'1, Κανταράκη Ελένη Ε'2, Μουντεάνου Ρεμπέκα ΣΤ'1,  Χατζηπαντελής Παναγιώτης ΣΤ'2


Το έργο που διακρίθηκε
  • Συμμετοχή των τάξεων ΣΤ'1 και ΣΤ'2 με τη γυμνάστρια του σχολείου μας στον 18ο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε η Γκαλερί έργων τέχνης Νέων Celje στη Σλοβενία και το περιοδικό "Ο κόσμος της τέχνης" με θέμα "Εθνικές Ενδυμασίες και παραδοσιακοί χοροί του λαού μας". Από την Ελλάδα διακρίθηκαν 17 συμμετοχές, ανάμεσα στις οποίες και του σχολείου μας. Το έργο που διακρίθηκε και πήρε τη δεύτερη θέση ήταν των μαθητριών της ΣΤ΄τάξης: Αναστασίας Ασημακοπούλου και Μαριάννας Μουρελάτου. 

  • Η Δ' τάξη ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον κύριο Ευάγγελο Γρυπιώτη, έναν εξαίρετο και δεξιοτέχνη άνθρωπο που ασχολείται με τη μικροναυπηγική. Με περίσσεια υπομονή για πολλά χρόνια ο Ευάγγελος Γρυπιώτης, ωθούμενος από την αγάπη του για την ελληνική ιστορία, μελέτησε και συνέλεξε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες,τεχνικές, κατασκευαστικές, οικονομικές και πολιτισμικές για τα πλοία που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί τις εκθέσεις του στην Ελλάδα και από τον Απρίλιο του 2011 εξεδόθησαν και τα πρώτα έξι γραμματόσημα,που ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο,αναβιώνουν εικόνες αρχαίας ελληνικής ναυπηγικής τέχνης.

    το πλυντήριο
  • Τις Απόκριες διοργανώσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαγωνισμό αυτοσχέδιας αποκριάτικης στολής στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του σχολείου μας, με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Ομολογουμένως, η φαντασία τους μας ξεπερνάει!
το ποπ κορν
η γλάστρα






Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, και αυτή τη χρονιά δραστήριος και πάντα δίπλα μας, στήριξε το έργο μας και πρόσφερε τη βοήθειά του . Οι δράσεις του, πολλές. Αξίζει να αναφερθούν μερικές απ' αυτές.
  • Στήριξη ευπαθών οικογενειών του σχολείου μας και πρωινή σίτιση ορισμένων μαθητών  με την υποστήριξη των ΚΑΠΗ Νίκαιας Β΄, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.
  • Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σε όλα τα τμήματα του σχολείου με δώρα για τους τυχερούς μαθητές και απογευματινή εκδήλωση για τους γονείς με αφορμή την κοπή της πίτας.
  • Λειτουργία απογευματινών τμημάτων με δραστηριότητες του Δήμου Νίκαιας-Άγ. Ι. Ρέντη (βόλεϊ, ρυθμική, μπάσκετ, ζωγραφική, παραδοσιακοί χοροί).
  • Διοργάνωση αποκριάτικου χορού για όλους τους μαθητές του σχολείου.
  • Συμμετοχή στο καρναβάλι του δήμου με το τμήμα παραδοσιακών χορών.
  • Συμμετοχή στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας-Άγ.Ι.Ρέντη.
  • Αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στις Αθλητικές Δραστηριότητες.
  • Διοργάνωση αποχαιρετιστήριας γιορτής για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με αναμνηστικά δώρα για όλα τα παιδιά.



Το 2013 ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά. Ας φροντίσουμε το 2014 να είναι ακόμα πιο δημιουργικό για όλους μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου