Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Ο χιονάνθρωπος

Ο χιονάνθρωπος (The snowman), είναι ένα παιδικό βιβλίο του Raymond Briggs, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1978. Το 1982 το βιβλίο διασκευάστηκε σε μία animated ταινία 26 λεπτών η οποία μάλιστα την ίδια χρονιά προτάθηκε για όσκαρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους  και από τότε παίζεται κάθε χρόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους. Η ταινία είναι χωρίς λόγια ….μόνο εικόνα και μουσική την πλαισιώνουν !
Σ΄ ένα χιονισμένο πρωινό του Δεκέμβρη, ένα μικρό αγόρι με το όνομα Τζέιμς θα φτιάξει ένα χιονάνθρωπο στην αυλή του σπιτιού του. Θα του φορέσει καπέλο και κασκόλ, θα του βάλει κάρβουνα για μάτια και ένα μήλο για μύτη.Τα μεσάνυχτα θα συμβεί κάτι μαγικό!!! Ο Τζέιμς θα δει τον χιονάνθρωπό του να λαμπυρίζει με πολύχρωμα φώτα και να αποκτά ζωή. Θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και θα ζήσουν μια μαγική και συγκινητική περιπέτεια στη γη και στον ουρανό.



Πηγή: http://pappanna.wordpress.com/   και you tube



Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον λέγαν Τρωκτικούλη. Ο τρωκτικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τα αγγίξει.
-Παππού, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για ν' αγγίξω ένα αστεράκι, έλεγε στον παππού του.
-Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου, απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ' αγγίξει κανείς... 
Για να δείτε την ταινία κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ένα δέντρο μια φορά

Η ιστορία εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο κι ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα στολισμένα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια ούτε χρήματα έχει. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως...εκείνη η νύχτα είναι μία νύχτα ονείρων, μία νύχτα μαγική...
Για να δείτε την ταινία κάντε κλικ ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου