Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ATHENS STREET ART FESTIVAL 2014

Ένα λιοντάρι στο σχολείο μας...




Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται το φεστιβάλ που έγινε θεσμός και συνεχίζει την εθελοντική δράση μη κερδοσκοπικού,μη επιδοτούμενου ,μη επιχορηγούμενου χαρακτήρα για κοινωνική προσφορά με στόχο να ζωγραφιστούν κυρίως σχολεία.Είναι υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και του γαλλικού ινστιντούτου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και του δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης «Crisis ? WhatCrisis ?» μπορεί να πρωτοπορεί διοργανώνοντας σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα, χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή, αλλά με τη διάθεση, την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα των εμπλεκομένων φορέων στο φεστιβάλ.
Έλληνες και Ελβετοί καλλιτέχνες καθώς και φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν 2000τ.μ.επιφάνειες σχολείων της πόλης προωθώντας με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισήμανε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Athens Street Festival έκανε στάση στα σχολεία του δήμου μας. Είναι σημαντικό ότι Ελβετοί και Έλληνες καλλιτέχνες καθώς και φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών φέρνουν την Τέχνη μέσα στις σχολικές κοινότητες και με τα έργα graffiti, προβάλλουν απόψεις και ασκούν κοινωνική κριτική, ομορφαίνοντας παράλληλα τους δημόσιους χώρους. Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά στη ζωή, ανοιχτά στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Τέτοιες πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα ενθαρρύνουν τη φαντασία των παιδιών και αφήνουν το στίγμα μιας ουσιαστικής πολιτισμικής παρέμβασης. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας που διαχέουν τις αξίες της αισθητικής αναζήτησης στην τοπική κοινωνία».

 Στο πλαίσιο του Athens Street Art Festival 2014, ο Ελβετός «καλλιτέχνης του δρόμου» με το ψευδώνυμο BANE (Όλεθρος) βρέθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 11 Μαρτίου και ζωγράφισε ένα μεγάλο λιοντάρι (12μ.× 12μ.)που βρυχάται με φόντο την ελληνική σημαία.


 Το Athens Street Art Festival πέτυχε να δώσει μια άλλη νότα στο σχολείο μας και να προβάλλει έμπρακτα τις έννοιες του εθελοντισμού,της κοινωνικής προσφοράς,της αλληλεγγύης και της σύμπραξης καλλιτεχνών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου