Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ....

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ...
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ  2013 – 2014
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, στο 70 δημοτικό σχολείο Νίκαιας και συμμετείχαν συνολικά 78 μαθητές από τις τάξεις Β’ - Δ’ – Ε’- ΣΤ1'– ΣΤ2 '.Αφού συλλέξαμε τα ερωτηματολόγια ,καταγράψαμε και επεξεργαστήκαμε τις απαντήσεις των συμμαθητών μας και εξαγάγαμε τα δικά μας συμπεράσματα.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ


Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν  μία (1) ώρα τηλεόραση την ημέρα. Αυτό είναι σχετικά καλό αφού μία ώρα παρακολούθησης την ημέρα είναι αρκετή και δεν κάνει τόσο κακό στην υγεία μας. Όμως ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό των παιδιών βλέπει πάνω από τρεις (3) ώρες την ημέρα τηλεόραση. Πολύ λίγα παιδιά δήλωσαν ότι δε βλέπουν καθόλου τηλεόραση



Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν τηλεόραση 6 – 10 μ.μ.. Ώρες που μάλλον θα έπρεπε να τις αφιερώνουμε  στη μελέτη των μαθημάτων μας ή σε κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες. Ένα μεγάλο επίσης ποσοστό παιδιών παρακολουθεί τηλεόραση  μετά τις 10 το βράδυ, ώρα που μάλλον θα έπρεπε να παρακολουθεί όνειρα!Το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι είδους εκπομπές παρακολουθούν οι συμμαθητές μας,αφού μετά  τις 10 το βράδυ δεν  προβάλλονται παιδικές εκπομπές.
Από το γράφημα φαίνεται ότι οι περισσότεροι συμμαθητές μας παρακολουθούν εκπομπές που απευθύνονται στην ηλικία τους ,όπως για παράδειγμα κινούμενα σχέδια .Όμως διαπιστώνουμε επίσης ότι πολλοί λίγα παιδιά παρακολουθούν ειδήσεις και ντοκιμαντέρ ,αν και σε αυτή την ηλικία θα μπορούσαμε .

Ευχαριστούμε τους συμμαθητές μας που μας βοήθησαν σε αυτή την έρευνα
Οι μαθητές της Ε’ τάξης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου