Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ- "SUMMERHILL"

ΤΟ 7ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ Δ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ
με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ι. Ρέντη συνεχίζει και φέτος τη φθινοπωρινή προβολή ταινιών με θέμα «Παιδί και Σχολείο»
στην αυλή του σχολείου μας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014     8:00μ.μ.

"Summerhill"


Σκηνοθέτης:Jon East    Σενάριο:Alison Hume   Ηθοποιοί:Olly AlexanderAnnette BadlandHolly Bodimeade 2008

Το Σάμερχιλ, που ίδρυσε ο Α.Σ. Νηλ και έχει σήμερα διευθύντρια την κόρη του Ζωή Ρέντχεντ, είναι ένα προοδευτικό σχολείο ηλικίας ενενήντα χρόνων, που διοικείται δημοκρατικά με τους μαθητές του να έχουν ισότιμο λόγο στους κανονισμούς λειτουργίας του. Όμως, ο Οργανισμός Πιστοποίησης Σχολικών Ιδρυμάτων (OFSTED - Αξιολόγησης), μέσω των επιθεωρητών του, αποφασίζει να κλείσει το σχολείο καθότι θεωρεί ότι δεν παρέχει επαρκή εκπαίδευση στους μαθητές του. Η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο, όπου το σχολείο συγκρούεται μετωπικά σε μια μάχη επιβίωσης με την Βρεταννική Κυβέρνηση. Η ταινία είναι του Jon East, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και έχει βραβευθεί με δύο βραβεία BAFTA.
 «Ολη η εκπαίδευση είναι λάθος! Είναι φόβος και πειθαρχία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά, που θα 'πρεπε όλη την ημέρα να κινούνται, κάθονται περίπου 6 ώρες την ημέρα! Είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση, ενάντια στη φύση του παιδιού» .
Α.Σ. Νιλ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου