Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τη Δευτέρα 24-11-2014 η ΣΤ΄ τάξη επισκεφτήκαμε το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Φτάνοντας είδαμε τους Εύζωνες, διαβάσαμε τις επιγραφές που βρίσκονται στο  μνημείο του Αγνώστου  Στρατιώτη και επιδοθήκαμε στο καθιερωμένο τάισμα των περιστεριών.
Μπαίνοντας στο κτίριο αρχικά παρακολουθήσαμε βίντεο σχετικά με την ιστορία του κτιρίου, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, την αξία της  Βουλής και της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα  «Ελευθέριου Βενιζέλου», όπου φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη,40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».
Τέλος επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και «νιώσαμε για λίγο βουλευτές» όπως σχολίασε ένας μαθητής μας, όταν βρισκόμασταν καθισμένοι στα έδρανα των βουλευτών.
Μερικές από τις εντυπώσεις των μαθητών:
Πριν μερικές μέρες επισκέφτηκε η ΣΤ' τάξη τη Βουλή .Αυτό που μου  έκανε πιο πολύ εντύπωση ήταν ο εξωτερικός χώρος του κτιρίου και η αίθουσα της Ολομέλειας!!!Επίσης μου άρεσαν τα βίντεο που μας έδειξε η ξεναγός και το παιχνίδι με τις ερωτήσεις που παίξαμε με ένα άλλο τμήμα ενός άλλου  σχολείου από την Πέλλα!!!Περάσαμε πολύ ωραία!!!
Άννα Βερυκίου
 
Πριν από λίγες μέρες η Στ τάξη επισκέφτηκε την Βουλή!!!
Είδαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά αυτό που με εντυπωσίασε εμένα περισσότερο ήταν η αίθουσα τις ολομέλειας όπου και καθίσαμε στις θέσεις των βουλευτών. Επίσης εντυπωσιακές ήταν και οι σκάλες που μας οδηγούσαν εκεί!!! Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή!!!
Κασσιανή Σωτηράκου Μαντούβαλου
Mε αυτή την επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων ενθουσιαστήκαμε γιατί βρεθήκαμε σε ένα χώρο που δεν τον είχαμε ξαναδεί. Επίσης συναντηθήκαμε με ένα άλλο σχολείο από την Πέλλα και αυτό μας άρεσε γιατί συνεργαστήκαμε μαζί τους παίζοντας ένα ευχάριστο παιχνίδι .Το παιχνίδι αυτό αφορούσε το κτίριο πως ήταν πριν από εμάς δηλαδή πως ήταν την εποχή του  βασιλιά Όθωνα και βέβαια πως έχει εξελιχθεί στην σημερινή μας εποχή. Επισκεφθήκαμε δύο  ακόμη από τους χώρους της σημερινής Βουλής που ήταν οι εξής: ο χώρος της αίθουσας  του Ελευθέριου Βενιζέλου όπου ήταν εξαιρετικός. Υπήρχαν διάφορες εικόνες στους τοίχους από τους παλιούς πρωθυπουργούς .Επίσης επισκεφθήκαμε τον χώρο της Ολομέλειας που εκεί σήμερα  συνεδριάζουν οι Βουλευτές. Η κυρία που μας ξενάγησε στον χώρο ήταν εξαιρετική γιατί μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το μέρος που παίρνονται πολύ σημαντικές αποφάσεις.
Μαρία Δρίτσουλα
Το σχέδιο είναι του Γιώργου Κατσαμπάνη.
                                                                             
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βουλής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου