Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΠΑΓΓΟ



Παραλλαγή, σε ό,τι αφορά τον τελικό σχηματισμό, των κλασσικών παρόμοιων κατασκευών για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά δεντράκια από σκοινί από το lovecreatecelebrate.com και για την οποία δεν θα χρειαστείτε παρά σπάγγο, ατλακόλ, μια μικρή ποσότητα πράσινου ή κόκκινου χρώματος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μπογιά ακόμη και χρώμα τροφίμων), μεμβράνη τροφίμων και έναν κώνο ως "καλούπι", πάνω στο οποίο θα σχηματίσετε το δέντρο.
Μπορεί να είναι από φελιζόλ (σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-κατασκευών) ή και από πολύ σκληρό χαρτόνι το οποίο απλώς θα τυλίξετε σαν ...χωνί και θα πιάσετε στις άκρες με συρραπτικό.
Καλύψτε το καλούπι σας με την μεμβράνη.Βουτήξτε ένα κομμάτι απλού σπάγγου-σκοινιού σε φυσική απόχρωση μέσα σε λίγη ατλακόλ και στην συνέχεια τυλίξτε το πολύ αραιά πάνω στον κώνο.
Κάντε ακριβώς το ίδιο με ένα δεύτερο κομμάτι σπάγγου που όμως θα έχετε πριν χρωματίσει βουτώντας για λίγη ώρα μέσα σε χρώμα ελαφρά αραιωμένο με λίγο νερό ή τοποθετώντας μια ποσότητα χρώματος απευθείας μέσα στην κόλλα.

Εναλλακτικά μπορείτε φυσικά να βάψετε το σκοινί και χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινελάκι, το μήκος σκοινιού που χρειάζεστε είναι πολύ λίγο και η διαδικασία δεν θα σας ταλαιπωρήσει.
Το χρωματισμένο σκοινί, αφού το βουτήξετε στην κόλλα, θα το τυλίξετε πάνω-δίπλα ακριβώς στο ήδη τυλιγμένο στον κώνο σκοινί σε φυσική απόχρωση.
Αφήστε την κατασκευή να στεγνώσει εντελώς. Ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει λίγο παραπάνω ποσότητα κόλλας από το κανονικό ίσως το σκοινί χρειαστεί μία ολόκληρη ή και δύο ημέρες για στεγνώσει-σταθεροποιηθεί εντελώς, πριν τραβήξετε προσεκτικά τον κώνο από το εσωτερικό της κατασκευής και ξεκολλήσετε την μεμβράνη στα σημεία που πιθανόν έχει κολλήσει πάνω στον σκοινί.
Οι μινιατούρες αυτές χριστουγεννιάτικου έλατου σε σπειροειδή μορφή είναι πολύ ιδιαίτερα, μπορούν να στολιστούν και με φωτάκια ή όποιον άλλον τρόπο θέλετε και φυσικά μπορούν να δημιουργηθούν σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε, ανάλογα με το μέγεθος του καλουπιού που θα χρησιμοποιήσετε. 

Πηγή: http://www.soulouposeto.gr/2015/11/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου